Stel gerust uw vraag over brandpreventie.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

Meest gestelde vragen over Vluchtladders
  1. Moet een vluchtladder elk jaar gekeurd worden?
  2. Met hoeveel personen kan ik tegelijk van de vluchtladder af?
  3. Waaraan bevestig ik mijn vluchtladder?
  4. Welke lengte vluchtladder heb ik nodig?
Moet een vluchtladder elk jaar gekeurd worden?

Een vluchtladder voor particulieren hoeft niet elk jaar gekeurd te worden. Wel raden we aan om de vluchtladder op een schone, droge plek te bewaren op kamertemperatuur. Bewaar de vluchtladder in de originele doos, zodat volle zon wordt vermeden.

Welke lengte vluchtladder heb ik nodig?

Een verdieping is gemiddeld 2,5m hoog. Wanneer u dus van de 2e verdieping uit het raam naar beneden moet vluchten, hebt u een vluchtladder van 7,5 meter nodig (BG+1e verdieping+2e verdieping).

Waaraan bevestig ik mijn vluchtladder?

Hang de beugels in het raamkozijn, over de vensterbank of aan de radiator. De beugels zijn speciaal ontworpen voor deze bevestigingspunten. Wanneer de beugels aan een stevig punt hangen, kunt u veilig naar buiten vluchten. De ophangbeugels zijn instelbaar van 7 t/m 29 cm.

Een Amigo vluchtladders is vooraf gemonteerd aan de muur of op de vloer. Lees altijd de bijgevoegde gebruiksaanwijzing voor specifieke installatie-eisen.

Tip
Zorg dat u klaar bent voor noodgevallen. Monteer uw Amigo-vluchtladder direct aan de muur of vloer. Test uw vluchtladder gelijk uit om de beugels in te stellen op de breedte van uw raamkozijn, vensterbank of radiator. Wanneer u de vluchtladder wilt testen, begint u onderaan en kunt u langzaam omhoog klimmen. Wanneer u ervan overtuigd bent dat deze goed en stevig is gemonteerd kunt u helemaal omhoog klimmen.

Met hoeveel personen kan ik tegelijk van de vluchtladder af?

Alfafire vluchtladder
Wanneer de ladder in het raamkozijn of aan de vensterbank hangt, kunt u met meerdere personen tegelijk afdalen. De vluchtladder kan maximaal 1200 kg hebben. Dat zijn 10 personen van 120 kg of 15 personen van 80 kg tegelijk! Wanneer de ladder aan de radiator hangt, kan deze minder gewicht hebben; maximaal 1 persoon tegelijk.

Amigo vluchtladder De ladder is dusdanig robuust ontworpen dat de vluchtladder een maximaal totaalgewicht van 2000 kg kan hebben. Dat zijn 20 personen van 100 kg of 25 personen van 80 kg tegelijk!