Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Zijn uw brandblusmiddelen gebruiksklaar?!
  Zijn uw brandblusmiddelen gebruiksklaar?!

  Jaarlijks voert VEBON onderzoekt uit naar het onderhoud en inzet van kleine blusmiddelen. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van alle beginnende branden effectief worden geblust met een handbrandblusser of een brandslanghaspel. Het blijkt dus dat het hebben van goed onderhouden en het direct gebruiksklaar hebben staan van deze brandblusmiddelen van essentiƫel belang is.

  VEBON hamert op het feit dat alle blusmiddelen die voor handen zijn in een pand altijd gebruiksklaar dienen te zijn. Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel valt te winnen op het gebied van onderhoud, bereikbaarheid en de zicht/vindbaarheid. Bij maar liefst 15% van alle brandblustoestellen blijkt een reparatie nodig te zijn. Zo wordt duidelijk dat preventief onderhoud garandeert dat uw draagbare blusmiddelen altijd gebruiksklaar staan.

  Brandregresregeling
  Sinds afgelopen 1 januari 2014 is de vernieuwde Brandregresregeling geldig voor de zakelijke markt. In deze regeling is afgesproken dat de verzekeraars de (brand)schade volledig op de veroorzaker kunnen verhalen, wanneer blijkt dat er sprake is van onzorgvuldig handelen. Indien er bijvoorbeeld kan worden aangetoont dat er geen of achterstallig onderhoud is gepleegd of er wordt gebruik gemaakt van onjuiste blusmiddelen. Middels de hernieuwde regeling willen de verzekeraars bedrijven stimuleren om hun brandpreventie zorgvuldig op te pakken en ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk allemaal in orde is. Vaak blijkt dat brandpreventie toch een ondergeschoven kindje is. Het is dus aan de ondernemer om aan te kunnen tonen dat alles op het gebied van brandveiligheid klopt. Rapporten van het onderhoud zijn dus nog belangrijker geworden.

  Niet voor niets
  Mede door het onderzoek dat aantoont dat maar liefst 90% van alle branden worden geblust met een draagbaar brandblusapparaat. Hieruit blijkt dus dat deze blusmiddelen een zeer hoog rendement hebben. Het onderwerp Brandveiligheid moet dus weer op alle agenda’s komen te staan. En op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat er wellicht nog meer rendement uit de brandblusmiddelen valt te halen.

  Vrijblijvende offerte voor onderhoud aan uw brandblusmiddelen ontvangen? Klik hier voor meer informatie.


  Bron: Vebon