Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Schokkend!! Kans op brand is 1 op 65!!
  Schokkend!! Kans op brand is 1 op 65!!


  Nieuw onderzoek door het Verbond van Verzekeraars toont aan dat inwoners van Nederland maar liefst een kans op brand thuis van 1 op 65 hebben. Dit was voorheen 1 op 1000 van waar deze schokkende stijging?

  Het verbond van verzekeraars komt later deze maand met de "Risicomonitor Woningbranden". Deze monitor laat zien dat de kans op brans is gestegen, mede doordat nu álle woningbranden zijn meegenomen. Eerdere cijfers uit de statistieken telden alleen die woningbranden mee, waarvoor de brandweer was uitgerukt.

  Topje van de ijsberg
  Doordat nu alle woningbranden van klein tot groot zijn meegenomen, zien we volgens de statistieken dus enkel het topje van de ijsberg. De "Risicomonitor woningbranden" heeft dus nu juist die branden waar geen brandweer aan te pas komt, maar uiteraard wel schade met zich meebrengt ook meegenomen. Daardoor zien we nu dus dat de kans op brand bij je thuis bijzonder groot is.

  Brandpreventie thuis
  Daarom willen we de aandacht voor brandpreventie echt weer op de kaart zetten. Er zijn vele initiatieven, zoals de brandpreventieweken. Ook kunt u op eenvoudige wijze zelf de kans op brand verkleinen. Helaas is de kans op brand nooit uit te sluiten, maar met wat eenvoudige tips en trucs, wel degelijk te verkleinen. Via deze link kunt u hier meer lezen.