Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Rookmeldertest bewijst: Vluchttijd is 3 minuten!

  Maandag 16 december 2013 RADAR

  Brand in je huis is een ware nachtmerrie. Vooral in de maand december is er een enorme toename in het aantal woningbranden. Alle versieringen, kaarsjes en feestverlichting kunnen dramatische gevolgen hebben. Elk jaar sterven er ongeveer 60 mensen door de gevolgen van een woningbrand. Uit onderzoek blijkt dat vele levens te redden waren geweest met een werkende rookmelder in huis.

  Radar onderzoekt het belang van een werkende rookmelder in huis. Hoeveel tijd heb je nog, wanneer een rookmelder eenmaal in alarm gaat. Er zijn veel verschillende rookmelders te koop. Wat zijn de verschillen, behalve de prijs? Wat voor een enorme impact de gevolgen van een woningbrand kunnen zijn, verteld Veronica van der Velde. Zij heeft op haar 9de levensjaar een brand meegemaakt. Zij werd gered door haar vader. Helaas kon hij de moeder en 2 van haar zusjes helaas niet meer redden.

  Kans op brand: 1 op 1000
  De moeder en de zusjes van Veronica zijn helaas niet de enige slachtoffers. Elk jaar zijn er zo’n 6000 a 7000 serieuze woningbranden onder de in totaal 7 miljoen huishoudens. Daarbij zijn er zo’n 60 doden te betreuren. Dat rookmelders echt het verschil maken tussen leven en dood is iets dat René Hagen, lector Brandpreventie aan de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid, onderschrijft.

  Rookmeldertest
  Wanneer er brand uitbreekt en de mensen hebben werkende rookmelders hangen, de kans het grootst is dat iedereen veilig buiten staat. Het is dus van levensbelang dat u rookmelders in huis heeft. Maar welke? RADAR deed de test.

  ROOKMELDERS die voldoen of nog beter zijn dan in de test kunt u hier kopen.

  Klik hier voor de uitzending
  .