Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Rookmelder ontdekt brand in wasdroger
  Rookmelder ontdekt brand in wasdroger

  Het slapende gezin werd midden in de nacht om half vier plots gewekt door een piepende rookmelder. Het brandalarm had rook gedetecteerd. De bewoner had voor het slapen gaan nog even de droger aan gezet en daar was brand ontstaan.

  Gelukkig hadden de bewoners hun huis voorzien van levensreddende rookmelders. De man aarzelde geen moment en belde direct 112 en heeft zelfs nog een blusdeken over de wasdroger kunnen gooien. Daardoor is uiteindelijk de schade enigzins beperkt gebleven.

  De brandweer was snel ter plaatse en heeft de wasdroger naar buiten getild en daar geblust. Met een grote overdrukventilator is alle rook die in de woning aanwezig was naar buiten geblazen. Doordat de bewoner toch wat rook had ingeademd, is deze voor de zekerheid nagekeken door ambulance personeel.

  Achteraf kan gezegd worden dat de bewoner goed heeft gehandeld. Allereerst door werkende rookmelders in zijn huis te hebben. En vervolgens door eerst 112 te alarmeren en dan, wanneer het veilig genoeg is, een bluspoging te doen.

  Bron: Haarlems dagblad
  Foto: Michel van Bergen