Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Preef onlangs in het "Weekend"
  Preef onlangs in het "Weekend"


  Brandpreventie 2.0

  Brandweerman maakt brandpreventie voor iedereen toegankelijk

  Haarlem, 12 oktober 2013 – Preef.nl is de eerste website van Nederland die consumenten online informeert op het gebied van brandpreventie. Mede dankzij de unieke Brandblussermodule kunnen consumenten en bedrijven in een paar eenvoudige stappen de juiste brandblusser vinden. Sinds fulltime brandweerman Quirijn Sengers met dit project begon, hebben al ruim 10.000 mensen de website weten te vinden voor informatie en/of het aanschaffen van brandblusmiddelen of beide.

  “In de praktijk maak ik dagelijks mee hoe weinig consumenten over het algemeen weten over brandpreventie,” vertelt Quirijn Sengers, oprichter en eigenaar van Preef. “Daarom is ons voornaamste doel om te voorzien in een informatiebehoefte en pas daarna om de juiste producten te koop aan te bieden. Tot nog toe was het precies andersom in de markt: brandblusmiddelen worden aangeboden zonder de nodige (aankoop)informatie. Met Preef beogen wij hier een einde aan te maken door de informatie voor iedereen duidelijk en overzichtelijk aan te bieden.”  

  Preventieweken
  Als het om brandpreventie gaat, zijn senioren de meest kwetsbare groep. Onderzoek door de Nederlandse brandweeracademie toont aan dat er jaarlijks zo’n 96 senioren sterven door een brandongeval. Zonder gepaste maatregelen kan dit aantal met 80% toenemen. Om die reden geeft Preef speciaal voor deze doelgroep praktische tips op de site en biedt tijdens de aankomende preventieweken een aangepast productportfolio.

  Onder het toeziend oog van de ervaren brandweerman zijn er voor nagenoeg alle producten die op de website worden aangeboden gericht geproduceerde instructievideo’s om te tonen hoe het werkt. “Instructievideo's voor brandpreventie zijn op zich niet uniek. Preef heeft dit concept echter vertaald naar een realistische (thuis)situatie met stap-voor-stap-instructies, zodat de consument ook echt kan zien hoe het werkt,” aldus Sengers.

  Over Preef
  Preef is opgericht in 2011 door beroepsbrandweerman Quirijn Sengers. Doel is om alle benodigde informatie op een begrijpelijke manier toegankelijk te maken, zodat mensen de juiste keuze maken bij de aanschaf van kleine blus- en brandpreventiemiddelen. Om te voorkomen dat men misgrijpt in een noodsituatie, helpt het bedrijf consumenten en bedrijven graag bij het Preef maken van hun pand. Mede dankzij de Brandblussermodule, 10 jaar brandweerervaring en het feit dat de consument centraal staat bij alles wat Preef onderneemt, is de website voorzien van het kwaliteitskeurmerk Thuiswinkel Waarborg.