Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Niet alle blusdekens zijn geschikt om de "Vlam in de Pan" te doven
  Niet alle blusdekens zijn geschikt om de "Vlam in de Pan" te doven


  Onlangs kwam de Nederlandse Brandwondenstichting met opmerkelijk nieuws. Er zijn in Nederland blusdekens op de markt die niet doen wat men wel verwacht dat ze kunnen doen; Namelijk alle soorten “huis, tuin en keuken brandjes blussen. Dus inclusief vetbranden. Er zijn blusdekens verkocht en nog steeds te koop die alleen geschikt zijn voor een klein brandje in de vorm van een in brand geraakte theedoek of een stapeltje brandend papier. Maar NIET geschikt voor bijvoorbeeld een vlam in de pan of brandend frituurvet.

  Doordat “vlam in de pan” of frituurbrand oftewel een vetbrand zeer heet is vereist dit extra kwaliteitseisen van een blusdeken. Wanneer men een blusdeken in huis heeft, verwacht men dat deze dus ook voor dit soort branden in gezet kan worden. Het is dus levensgevaarlijk wanneer je een vetbrand wilt gaan doven met je blusdeken en de blusdeken vliegt in de brand!

  Kwalitatieve blusdekens vermelden EN 1869
  Preef verkoopt enkel kwaliteitsproducten. Onze blusdekens voldoen aan de EN 1869 normering. Maar wat betekent dat? Blusdekens met deze normering zijn goedgekeurd voor ALLE soorten branden. Dus alle huis, tuin en keukenbranden, ook de olie en vetbranden. Zo vereist de normering bijvoorbeeld ook dat de deken rechthoekig of vierkant moet zijn. Het formaat behoort minimaal 90cm breed en maximaal 180cm lang zijn. De deken moet op een dusdanige manier gevouwen zijn, zodat deze binnen 4 seconden, volledig uitgevouwen dient te zijn.

  Wanneer u een blusdeken heeft aangeschaft die niet voldoet aan deze normering hoeft u deze uiteraard niet meteen weg te gooien. Wel adviseren wij om deze deken in de keuken te vervangen voor een blusdeken die wel aan de normering voldoet. De blusdeken die u reeds heeft aangeschaft kan bijvoorbeeld prima dienst doen in uw garage of berging, als u er maar rekening mee houdt dat u er GEEN olie of vetbranden mee kunt blussen.

  Indien u een kwalitatieve en goedgekeurde blusdeken wilt aan schaffen, bekijkt u hier onze blusdekens.