Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • geen afbeelding
  Foutparkeerders zorgen voor onnodige vertraging Brandweer


  Afgelopen zondag kwam de autospuit in Velp te laat ter plaatse. Dit werd veroorzaakt door foutgeparkeerde auto’s. De bewoners hadden gelukkig zelf blusmiddelen in huis en hebben zelfstandig de brand geblust.

  Helaas komt dit vaker voor. De spuitgasten zijn het dan ook zat en willen de burgers gaan voorlichten. De regio brandweer Noord- en Oost Gelderland gaat flyers uitdelen, waarop de gevolen van fout en/of dubbelparkeren wordt uitgelegdt. Het zijn natuurlijk vooral de smalle straatjes waar veel auto’s geparkeerd zijn, die voor de meeste overlast zorgen.

  Het is bijna ondoenlijk om zo’n straat in te rijden met een autospuit zonder schade aan spiegels, krassen of deuken. De brandweer kan het daardoor bijna nooit goed doen. Wanneer ze schade aan auto’s veroorzaken, wanneer ze ervoor kiezen om een auto weg te laten slepen of in het slechtste geval te laat komen in geval van een calamiteit.  

  Gelukkig is er bij deze brand niemand gewond geraakt. Bij een dergelijk incident is dat natuurlijk wel een risico wat op de loer ligt. Dit is iets waar foutparkeerders nooit bij stil staan. Vandaar dat we iedereen bewust willen maken. Het is natuurlijk ook aan je zelf om de buurman of vrouw aan te spreken, wanneer u ziet dat hij/zij fout parkeert. Samen komen we er wel uit, is het motto.