Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Checklist Brandveiligheid voor bedrijven vernieuwd.


  Veel branden in bedrijfspanden zijn makkelijk te voorkomen geweest. Wanneer de intentie er is om iets aan brandpreventie te kunnen doen, is het wel handig als de risico's in beeld zijn. Om die reden heeft het Verbond van Verzekeraars in een gezamenlijk initiatief met MKB Nederland een checklist ontwikkeld. Deze online service brengt snel en gemakkelijk het risico op brand in beeld binnen de organisatie.

  Wanneer er brand heeft gewoed in een bedrijfspand richt dit niet alleen enorme schade aan, het gehele bedrijfsproces kan zelfs voor een langere periode plat worden gelegd.Er zijn zelfs gevallen bekend waarin alle bedrijfsactiviteiten moeten worden gestaakt.
  Goed om te weten dat veel van alle branden, gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Wanneer u de intentie heeft om brandpreventiemaatregelingen te nemen is het wel handig om er achter te komen waar de brandrisico's zitten. De online checklist van het Verbond van Verzekeraars helpt u om dit snel en gemakkelijk in kaart te brengen.

  Bewustwording omtrent brandveiligheid
  Wanneer de checklist geopend is, worden er een aantal vragen gesteld over het bedrijfspand en de directe omgeving. Zo wordt duidelijk om wat voor soort pand het gaat. Staat dit op een bedrijven terrein of juist in een (druk) winkelgebied. Staan er veel goederen aan de buitenkant opgeslagen. Zwerft er veel afval over het terrein. Is er een brandmeldinstallatie aanwezig. Is het pand en het terrein verlicht?
  Al deze vragen leiden er toe een helder beeld te krijgen van uw situatie. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, krijgt u een email met een pdf als bijlage waarin een overzicht staat. Wellicht heeft u al een hoop zaken netjes op orde. Maar er zijn misschien toch ook nog een aantal verbeterpunten. Uitsluiten kunnen we brand nooit, maar met dit advies weet u wat u te doen staat om de kans op brand in uw bedrijf te verkleinen.