Hulp nodig bij het vinden van de juiste brandblusser?

Doorloop onze keuzemodule en u weet direct welke blusser u nodig hebt:

 • Brand geblust met uw brandblusser? De verzekering ruimt de troep op!
  Brand geblust met uw brandblusser? De verzekering ruimt de troep op!

  Wanneer u thuis brand hebt gehad en u deze zelf heeft geblust met uw brandblusser is dit natuurlijk bijzonder heldhaftig. Pas na de heftige ervaring ziet u wat een hoop troep de brand heeft veroorzaakt. Daar komt ook nog het schuim of poeder bij uit uw brandblusser. Al snel zit u met de handen in het haar. Vergeet niet om direct uw verzekering in te lichten. Zij helpen u verder.

  Een opstalverzekering dekt vak meer dan men denkt.
  Met een opstalverzekering bent u niet alleen verzekerd voor brand-, storm- en waterschade aan uw huis. Wanneer uw huis in het slechtste geval volledig verloren gaat, krijgt u de kosten vergoed voor het herbouwen van uw huis op dezelfde plek. Wist u bijvoorbeeld dat het opruimen van alle troep, schoonmaken en de kosten van vervangende woonruimte allemaal vergoed kunt krijgen?

  Dit zijn de zogenaamde “Beredderingskosten”
  Beredderingskosten zijn kosten die gemaakt worden om schade te voorkomen of om de schade te beperken. Zo bent u als verzekerde verplicht de eventuele schade zo veel mogelijk te beperken. Daar staat wel tegenover dat de verzekeraar vervolgens ook verplicht is om de kosten die u daarvoor hebt gemaakt te vergoeden.

  Met een voorbeeld zullen wij dit proberen te verduidelijken.
  Uw wasdroger vat vlam tijdens een droogbeurt. Gelukkig heeft u een brandblusser en de brand is snel geblust. Hiermee heeft u grotere schade kunnen voorkomen. Helaas is er toch schade ontstaan. Deze schade, in de breedste zin van het woord, krijgt u vergoed van uw opstalverzekeraar. Doordat u in dit voorbeeld uw brandblusser heeft gebruikt, valt deze schade ook binnen uw opstalverzekering. Dit zijn namelijk de “Beredderingskosten”. In principe zijn volgens de wet de beredderingskosten onbeperkt meeverzekerd. Hier zit vaak wel een max aan. Deze dekking staat vaak beschreven in de polisvoorwaarden van uw opstalverzekering.   Goed om te weten dat uw opstalverzekering dus meer dekt dan uw van te voren dacht. Zaak is natuurlijk wel om uw polis eens goed door te lezen, zodat u niet achteraf voor onverwachte verassingen komt te staan.